måndag 17 juli 2023

Gårdagens NW1 TEM Inomhus-tävling....

Jag har liksom ingen större lust att göra så mycket nyttigt idag så det blir en massa bladder om gårdagens tävling. Vi åkte hemifrån strax för kl 8 på morgonen och var hemma igen strax efter klockan 16. Men vi hade ju tur och hade nära till tävlingsplatsen, många andra hade låååång resväg dit. 

Det regnade precis hela dagen, ibland avtog det till lite duggregn, men för det mesta vräkte regnet ner. Ända tills vi kom ut efter prisutdelningen.... då sken solen lite. Så typiskt, men tur att det var en inomhustävling trots allt. Och tur att jag har en hund som struntar i om han blir blöt, för det blev han ju när han rastades och när vi stod och väntade på vår tur till tävlingen. 

Det var 50 startande i klass 1 (klass 2 kördes samtidigt med 25 startande) och vi hade startnummer 37 så vi fick vänta lite men det hela flöt på väldigt bra och på nw-tävlingar är vi ju vana vid att det ofta blir lång väntan. 

Vi började med sök 3, söktiden var 2 minuter och Ynk fann gömman supersnabbt. Men så snabbt och med en supersnabb markering dessutom så jag vågade inte säga markerat utan bad honom visa igen, och det gjorde han. Det var rätt, och tiden blev 27,66. Det var den 6:e snabbaste tiden, den som var snabbast hade tiden 8,19 och längsta tiden var 1.44,41. 

Sök 4 hade också maxtid 2 minuter, där hade vinnaren tiden 8,10. Ynk hade tiden 9,10 och kom på 4:e plats där så ni förstår att det var tajt mellan tiderna. Längsta tiden för de som klarade sök 4 var 1.27,90.

Men Ynk var supertaggad, han fick söka lös på de här två söken och då är han som allra bäst. Att jag sedan tyckte att han var så himla snabb att hitta gömman att jag inte riktigt vågade lita på honom utan bad honom visa igen... det är ju inte hans fel direkt. 

Efter de här två söken hade vi lunchpaus... och regnet det bara öste ner hela tiden. Men sedan var det dags för sök 1 och 2, och då för en domare som vi aldrig träffat på tidigare, det är ju alltid roligt. 

Fast det är roligt att bli dömd av domare som sett oss ofta också, den domaren kan ju liksom jämföra med hur det brukar gå till... om minnet är gott 😉

Både sök 1 och 2 hade också maxtid 2 minuter, men här fick vi inte ha lös hund. Synd, både Ynk och jag gillar när han får söka lös. 

Men han jobbade med samma entusiasm på de här söken som på de förra söken. Full fart... men här fick han jobba lite extra för att exakt lokalisera gömmorna. I klass 1 måste ju hunden markera exakt där gömman sitter, och jag vågade inte chansa eftersom det var diplomet vi var på jakt efter. Hellre lite längre tid och att det blev rätt, än att det gick fortfort och blev fel. 

På sök 1 behövde vi 38,97 sek på oss för att bli helt säkra, vinnande hund tog det på 5,47 sek och längsta söktiden för dom som klarade det söket var 1.14,07.

På sök 2 tog det 21,06 sek för oss, vinnande hund behövde 8,06 sek på sig och längsta söktid var här 1.28,41. 

Som ni nog förstår av söktiderna så var det inga jättesvåra sök, dessutom var områdena ganska små och jag antar att många hundar tog doften ganska direkt när de gick in i området. Fast i klass 1 ska det ju vara lätt.... värre är det sen i klass 2. 

Ynk klarade i alla fall diplomet som var målet med tävlingen, och det visade sig också att han hamnade på 6:e plats av 50 startande när det gällde totaltiden på alla fyra söken. Bra jobbat av honom, hade hans matte varit lite mer på alerten så hade det gått ännu bättre, men målet var ju diplomet, och det fick vi ju. 👍

Det blev hela 27 diplom i klass 1, och Ynks kullsyster Knyttet tog också ett diplom. Det var ju roligt att det gick bra för båda två. 😊










1 kommentar:

  1. Uppfödaren kan bara gratta till 2 duktiga hundar

    SvaraRadera