lördag 31 januari 2015

Då har vi börjat då...

Koncentrationsträning och framför allt att lära sig att det finns två bakben/tassar också.....   det är målet med just den här träningen. Sen är det säkert också så att en hel del småmuskler i tassar och ben tränas eftersom grejorna inte är helt stadiga att stå på.


Paw Pods kallas dom, taggiga och luftfyllda så att det är en liten aning vingligt att stå på dom. Min tanke är att Jippie så småningom på egen hand ska kunna placera en tass på varje och sedan stå stilla så.

Men dom är såpass stora att han med lite god vilja kan trycka ihop två tassar på en pod, och det är ju inte riktigt meningen. Men det slår ganska så snart slint i lilla Jippiehjärnan när man gör sånt här.

När jag plockar fram grejorna försöker han först med en tass på en pod, eller att krafsa på den, när det inte lönar sig så kommer han på att ... visst ja, en tass på varje var det.... och så ställer han sig så.

Men efter 3-4 repetitioner slår det slint i skallen på honom....  då funkar det inte längre, då blir det antingen två tassar på en, eller lite krafs istället för att stå på den. Så då får det bli en liten, liten paus och sedan kan vi göra ett par tre repetitioner igen. Sen får det vila några timmar innan nästa omgång, det får ju inte bli för mycket fel eller för mycket slarv, det är ju de lyckade gångerna de lär sig mest på.

Sen har vi börjat lite med att sätta en baktass på en pod också, men det är svårt. Målet är ju som sagt att han sakta (hmmm) och omsorgsfullt ska sätta en tass i taget på en pod, men dit har vi lång väg att gå.

Framtassarna är inget problem, men sen måste han lära sig att hantera baktassarna också, en i taget på en pod... och sedan ska det kombineras med framtassarna.... hoppas mitt tålamod räcker till.


Salza ska få lära sig färgerna... om det går. I alla fall ska hon definitivt lära sig att skilja på två färger. Vi har börjat med den röda, sedan ska vi ta den gula... och sedan får vi se. Där är kriteriet att hon ska sätta tassen på den med den färgen som jag säger. Vi får se om det går, hon är ju duktig på att hålla isär saker som ser olika ut, men här är det samma utseende men olika färg, vi får se om det går. Men jag tror att Salza fixar det...   jag har höga tankar om henne som ni vet. 

Filmen här nedan är några år gammal, jag har slarvat med såna här aktiviteter på det senaste, men hon gillar sånt här. Hon har lätt för att lära sig vad olika saker heter... och vad gör man inte för en ... eller två... godisar.  Ska bli kul att se hur det funkar med olika färger...



Godiset i Paw Pods-sammanhanget är också en sak för sig. Alltför gott godis får Jippie att tappa fokus på det han gör, så då tänkte jag byta till lite mindre gott godis, men så tänkte jag till lite...

Om det nu bl.a. är en övning för att han ska lära sig att koncentrera sig på det han gör och samla ihop sin livliga hjärna och göra det som förväntas av honom, då är det väl lika bra att ha kvar den retningen då... lite för gott godis?

Så nu kör vi bara på...  och man kan redan se att han börjat fatta grejen.... prestera först, godis sedan... även om det är smaskigt godis som får snålvattnet att rinna.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar