torsdag 24 september 2015

Så synd om vissa hundar...

Jag tycker det är så deprimerande att läsa lite här och där om hundar som aldrig kan få vara lösa. Vad är det för sorts liv för en hund? Att alltid gå kopplad....

Och vet ni... jag kan garantera att det går att lära alla hundar inkallning, och att lära dom att hålla sig till sin förare istället för att dra iväg på allehanda andra lustigheter.

Kruxet är väl att det inte gör sig självt, inte ofta i alla fall. Det krävs en hel del jobb och engagemang, och tydligen finns det massor av hundägare som inte är beredda att göra den insatsen för sina hundar.

Folk kan lägga ner hur mycket pengar som helst på leksaker och tillbehör och fina koppel och selar och overaller och täcken allt annat man kan tänka sig. Men att lägga ner lite jobb och lite engagemang, det går tydligen inte.

Som sagt... synd om vissa hundar.....

Här i huset är det också synd om vissa hundar  Visserligen har de sällskap hela långa dagen och de får minst 2 timmars promenad varje dag men det har varit dåligt med hjärngympan. Fast de lär väl inte dö av det precis.... springa lösa får de i alla fall på våra promenader, så när jag går en halvmil springer dom förmodligen det dubbla.... i alla fall en viss yster yngling.

3 kommentarer:

  1. Tycker faktiskt det är djurplågeri att förneka hundar använda sina fyra ben -göra krumsprång och bara springa av glädje ! inkallning hör till det viktigaste en hund ska kunna !

    SvaraRadera
  2. Glömde mitt namn Toini

    SvaraRadera