fredag 17 oktober 2014

En fegis??

Idag tog vi morgonpromenaden i gamla "jaktmarker" och det uppskattas alltid av hundarna. Full fart på dom och massor av spännande dofter överallt. 

Det första vi såg var en bäver som snabbt som ögat dök under vattnet när den fick syn på oss. Sen kom det såna här eleganta saker från alla håll och kanter, men dom var noga med att hålla rejält avstånd så det blev inte så många bilder.

På bilden här under är det en stackare som jagas av den andre...  och jisses vilken fart dom hade, men vad gör man inte för att skydda familjen. 
Hundarna har så fullt upp med alla dofter som finns på land så dom bryr sig inte alls om svanarna, och det är ju bra. 

Det fanns mycket att upptäcka....  en ranglig brygga som väckte upp nyfikenheten hos Salza och Ibsen. Dom tassade med raska steg ut på den utan nån tvekan alls, men Jippie visade sig vara en liten fegis. 

Hit men inte längre sa han mycket bestämt.... 


Men han höll hela tiden koll på matte, så hade hon vågat kliva iväg ut det där ranglet så hade med all säkerhet Jippie också gått. Men matte är en fegis när det gäller sånt som är lite rangligt och skakigt, så Salza och Ibsen fick undersöka i lugn och ro. 

Feg var han däremot inte när han gång på gång hoppade över en kedja som spärrade av vägen ner till den där bryggan. Han tyckte tydligen att det var kul för när de andra två gick runt, så hoppade han över, gång på gång, och med god marginal. 

Så matte tog fram mobilen och skulle filma.... och gissa....? 


Men det gick bra, när det gäller sånt där är han ingen fegis... och han hoppade glatt över ett par gånger till. 


Vi strövade omkring lite här och där, och hundarna fick ägna sig åt lite bergsbestigning.... 
på längden, inte höjden. 


Och Salza flirtade som vanligt för att få en liten godis....Vi var ju omgivna av vatten idag, så det var inte långt till vattenhålen när törsten gjorde sig gällande. 
Och så var ju matte tvungen att få sina vanliga poseringsbilder förstås....Och i slutet av promenaden visar Salza att hon har koll på både läget och matte...  varför springa när man i rättvisans namn får en godis bara man kommer? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar